Pomoc żywnościowa Podprogram 2017 Efekty

Strona główna » Aktualności » Pomoc żywnościowa Podprogram 2017 Efekty

data dodania: 2018-09-04 08:06:03

PODPROGRAM 2017 – efekty

 


1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Łazach z terenu województwa śląskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Częstochowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

tłuszcze (olej rzepakowy),

dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 392 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

• 17,1819 ton żywności;

• 1950 paczek żywnościowych;

5. W ramach Podprogramu 2017 dla 11 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  1 spotkanie w formie warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 11 uczestników






czytano: 77 razy

autor: opslazy.pl

Strona główna

ALPANET - Polskie Systemy Internetowe