Podsumowanie efektów Programu Żwynościowego Podprogram 2018

Strona główna » Aktualności » Podsumowanie efektów Programu Żwynościowego Podprogram 2018

data dodania: 2019-08-20 07:33:38

 

 PODPROGRAM 2018 – efekty

1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Łazach z terenu województwa śląskiego, w powiecie zawierciańskim, gminie Łazy przy współpracy z Bankiem Żywności w Częstochowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018  współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 315 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego, powiecie zawierciańskim, gminie Łazy.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 17 ton żywności,
  • 1663 paczek żywnościowych.

5. W ramach Podprogramu 2018 dla 315 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • Żywieniowe – 1 spotkanie dla 19 uczestników
  • Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 19 uczestników

 

 

 

czytano: 37 razy

autor: opslazy.pl

Strona główna

ALPANET - Polskie Systemy Internetowe